ПРО ПОЛЬСЬКІ МІСТА

ПРО
ПОЛЬСЬКІ
МІСТА

Давайте знайомитися!
Стаття була написана компанією Kampus Study
Kampus Study допомагає зі вступом до ВНЗ Польщі.

Хочеш отримати ще більше корисної інформації?
Запрошуємо відвідати нашу веб-сторінку та блог.

Варшава

Динамічний європейський мегаполіс, візитівкою якого є гостинність його мешканців, річка Вісла та виняткові кулінарні насолоди. Польська столиця – місто, яке з кожним наступним приїздом відкриваєш знову й знову.

Варшава – головне місто країни, тож не дивно, що тут невпинно вирує життя, переплітаються історія та сучасність, традиції та дух змін.
Варшава – місто з характером, сповнене активного ділового руху.

Гості міста завжди починають пізнавати місто зі “Старувки” - старого міста, зруйнованого під час війни і дбайливо відновленого місцевими жителями. Обов'язково відвідують Королівський Тракт, Королівські Лазєнки, Шопенівські Концерти, Палац Культури і Науки, набережну над Віслою, Музей Варшавського Повстання, Сад на Даху Університету, Центр Науки “Коперник” і багато інших крутих місць.
Краків — одне з найдавніших і найкрасивіших міст Польщі, розташоване на її півдні на березі річки Вісла.

Це колишня столиця Польського королівства, історична спадщина якої вціліла під час Вогняної бурі Другої світової, а історичний центр внесений до Списку ЮНЕСКО.

Краків вражає унікальною архітектурою та старовинними пам’ятками, які тісно пов’язані з історією Польщі й мають величезне значення для польського народу: легендарний Вавель, Головний ринок та Маріацький костел, Флоріанські ворота, Барбакан.

Краків — місто з багатою історією, колишня столиця Польщі (в 14-17 століттях) і одне з найкрасивіших міст Європи. До 18 століття тут коронувалися польські королі. Зараз Краків — сучасне місто, з красивою архітектурою і цікавими традиціями. Часто його називають чарівною та магічною перлиною Польщі.
Це місто, в яке закохуєшся відразу і назавжди.

Краків

Вроцлав

Місто вдивляється у води Одри вже понад тисячу років і має сліди чеського, німецького та польського впливів. Сучасний Вроцлав – це справді європейський центр, місто, яке ви побачите і точно полюбите.

Вроцлав пишається прекрасними історичними пам'ятками всіх епох.
Сьогодні є одним з найбільших міст Польщі, містом, відкритим до приїжджих, і яке асоціюється з польською гостинністю.

Розташований поблизу кордону з Чехією, у центрі Сілезької низовини, біля підніжжя Судет, над річкою Одрою. Вроцлав є містом 12 островів і 112 мостів. По Одрі, майже як у Венеції, курсують кораблики.
Більше ста мостів і місточків з'єднують береги столиці Нижньої Сілезії – за їх кількістю Вроцлав поступається в Європі лише згаданій вище Венеції, Амстердаму та Гамбургу.
Протягом століть Люблін був ключовим містом для відносин між Польщею та Литвою, об’єднаних 1569 року у Річ Посполиту обох Націй на спільному сеймі двох держав у Любліні.

Сейм проходив у мурах замку часів Казимира Великого.
На жаль, замок зазнав знищень унаслідок воєн у XVII столітті, на його місці звели наступний – у стилі англійської неоготики, який протягом 128 років був в'язницею. Сьогодні замок служить Люблінському музею, і є закладом культури номер один у списку пам’яток Любліна.
Біля його підніжжя, на Замковій площі, проходять головні циркові видовища фестивалю Карнавал Фокусників.

Цей головний міський захід святкують на Старому місті, Краківському Передмісті та на Литовській площі.
Справжнє свято циркових вуличних артистів: жонглерів, фокусників, пожирачів вогню, клоунів, канатохідців, гімнастів.

Люблін

Тут уживається найрізноманітніша архітектура, модернізм сусідить з неоготикою і перемежовується забудовою кінця XX – початку XXI століття.
Зараз місті активно розвиваються громадський транспорт і мережа велодоріжок, відкриваються нові громадські простори та кафе, множаться парки й сквери.

Як і в більшості міст Польщі, в Познані головною туристичною пам’яткою залишається Старий Ринок, зруйнований під час Другої світової війни та ретельно відновлений за малюнками.

Старий Ринок може похвалитися унікальною Ратушею, побудованої за проектом італійського архітектора.
У Ратуші розташовується Музей історії міста, який можна відвідати безкоштовно у суботу. Рівно опівдні на Ринку відбувається головне туристичне дійство – з годинника на ратуші виїжджають два козлики – символи міста і буцаються протягом декількох хвилин.

Познань

Тримісто

Тримістом називають агломерацію, яка складається з Гданьска, Сопота і Ґдині.

Гданськ - морська столиця Польщі яка має один із найбільших портів на Балтійському морі. Це унікальний мегаполіс із властивим йому духом свободи та мужності.

Сопот називають перлиною Балтійського моря і він по праву вважається одним з найкращих курортів Польщі. Тут Комфортний клімат, чисті пляжі та море, різноманітні готелі, неймовірна архітектура, музеї, історичні пам'ятки, недоторкана природа та місцева польська кухня.

Ґдиня наймолодше з трьох міст і славиться своїм вдалим розташуванням, яке дозволяє бути потужним портовим містом і виконувати туристичні функції. У місті є змога відвідати Величезний акваріум, безліч музеїв на різний смак, експериментальні центри, розглянути зсередини бойові кораблі та просто насолодитися гармонією сучасного міста і збереженої природи.